ارائه كننده آموزه هاي علمي و ارائه راهكارهاي موفقيت

فیزیک

«خواص الكترونيكي مولكول با تغيير شكل آن تغيير مي‌كند»

بر اساس پيش‌بيني‌ها، مدارهاي الكترونيكي مبتني بر تك‌‌مولكول‌ها يكي از فناوري‌هاي مهم در كامپيوترهاي آينده به شمار مي‌رود. يكي از ملزومات اين قطعات مولكولي قابل پيش‌بيني بودن ويژگي‌هاي آنهاست كه هم‌اكنون امكان اين امر ميسر نيست. دو دانشمند ژاپني دريافته‌اند كه كج شدن ساده‌ مولكولي تأثيري در خواص الكترونيكي آن ندارد، اما تغيير شكل مولكول (پيكربندي) مي‌تواند اين خواص را تغيير دهد. آنها با نشست رنگ روي سطح طلا (اين سطح داراي گروه عاملي هيدروكسل بوده و به‌عنوان نوك در ميكروسكوپ روبشي تونلي عمل مي‌كند) اين نوك را قادر به چسبيدن به يك مولكول كردند تا آن را از روي سطح به بالا بكشد. در چنين حالتي امكان اندازه‌گيري هدايت الكتريكي موجود ميان نوك و سطح فراهم مي‌آيد. حال با اعمال يك ميدان الكتريكي به اطراف نوك ميكروسكوپ مي‌توان در پيكربندي مولكول تغيير ايجاد كرد. اين دو محقق با انجام اين آزمايش دريافتند كه در هر پيكربندي هدايت الكتريكي مولكول تا چه ميزان قابل تغيير است؛ البته هنوز براي استفاده از اين فناوري كمي زود است و اكنون نمي‌توان از آن در تحقق قانون مور «كه مي‌گويد در هر دو سال توان محاسبه‌ي كامپيوترها دو برابر مي‌شود» استفاده كرد. پيش از آن، ميانگين نتايج به دست‌آمده از چند آزمايش به ‌عنوان نتيجه نهايي قلمداد مي‌شد كه با اين كار اثر پيكربندي مولكول در نتايج ناديده گرفته مي‌شد. نتايج اين آزمايش‌ها نشان داد كه از تك‌مولكول‌ها مي‌توان به‌عنوان ترانزيستور يا يك‌سوساز ديود مانند استفاده كرد.

«کاربرد لیزر در پاکسازی آثار هنری و ارزشمند»

فیزیکدانان با استفاده از فناوری لیزری مشابهی که برای از بین بردن آثار خالکوبی استفاده می شود موفق به پاکسازی چندین اثر هنری مشهور از جمله نقاشی های دیواری شدند. شستشوی لیزری یکی از روشهایی است که به تازگی برای تمیز کردن سطوح آثار هنری فلزی و سنگی مورد استفاده فراوان قرار می گیرد و اکنون دانشمندان و متخصصان حفظ آثار هنری با موفقیت توانسته اند از این فناوری برای شستشوی دو نقاشی دیواری در ایتالیا استفاده کنند.محققان فیزیک کاربردی موسسه CNR در فلورانس ایتالیا نتیجه کاربرد این فناوری را بر روی آثار هنری مختلف مورد بررسی قرار داده اند که در میان این آثار مجسمه برنزی حضرت داوود اثر "دوناتللو" و قطعه برنزی دروازه بهشت اثر "لورنزو جیبرتی" به چشم می خورد.به گفته محققان شستشوی اثر دروازه بهشت یکی از مهمترین بخشهای پروژه آنها بوده است زیرا این اولین باری بوده است که اثر هنری دیواری با چنین شهرتی تحت تاثیر فرایند شستشوی لیزری قرار می گرفت و نتایج این عملیات نشان می دهد این شیوه از پاکسازی تاثیری بسزا در بخش محافظت از میراث فرهنگی و تاریخی بجا خواهد گذاشت.

نقاشی های دیواری یکی از جدیدترین موارد کاربرد فناوری لیزر به شمار می روند و آزمایش اصلی سیستم پیشرفته لیزری بر روی آنها انجام گرفته است. به گفته محققان شستشوی لیزری این نقاشی ها به دلیل شکننده بودن بیش از حد رنگدانه ای نقاشی فرایندی بسیار حساس و ظریف است.شستشوی لیزری آثار هنری در حدود یک دهه پیش و قبل از شهرت یافتن این فناوری برای پاک کردن آثار به جامانده از خالکوبی بر روی بدن و زدودن رنگ از روی قطعات صنعتی آغاز شده است. محققان بر این باورند به دلیل اینکه در این شیوه عوامل شیمیایی به کلی حذف شده اند کل فرایند شستشوی اثر هنری قابل پیش بینی تر بوده و کنترل انسان بر روی آن بیشتر است زیرا استفاده از مواد شیمیایی به آن معنی است که طی گذشت زمان احتمال واکنش دادن مواد با یکدیگر وجود خواهد داشت.سخت ترین بخش استفاده از این ابزار انتخاب درست نوع لیزر متناسب با سطح اثر هنری است که در صورت موجود نبودن آن باید متناسب با نوع نیاز لیزر طراحی و تولید شود. همچنین دقت پالسهای لیزری و طول مدت آنها باید متناسب با نوع کار با دقتی بسیار زیاد انتخاب شوند.بر اساس گزارش بی بی سی، همچنین تخصص افراد در استفاده از این فناوری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این ابزار به همان اندازه که می تواند در تمیز کردن سطوح آثار هنری موثر واقع شود می تواند لایه های اصلی آن را نیز در اثر استفاده نادرست به کلی نابود سازد. 

 

گزارش تخلف
بعدی